Sağlığa Yatırımlar Devam Ediyor
Sağlığa Yatırımlar Devam Ediyor

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'ye, gerek iç, gerekse dış dinamiklerin, sağlık alanında, ilaç sektöründe yatırımların devam ettiğini söyledi.

Beylikdüzü'ndeki Vefa İlaç Üretim Tesisi'nin açılışına katılan Müezzinoğlu, Bakanlık olarak "önce insan, önce sağlık" parolasıyla son 10 yılda sağlık alanında büyük başarılar elde ettiklerini, bu sağlık hizmetlerini daha iyiye taşımak için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Medeniyet, yönetim ve devlet anlayışında "insanı yaşatmak" olduğunu, insanı merkeze aldıklarını belirten Müezzinoğlu, insan sağlığına verdikleri önemden asla vazgeçmeyeceklerini, kendileri için "sağlıklı bir birey, toplum, aile"nin çok önemli olduğunu, daha sonra insanın bozulan sağlığıyla ilgileneceklerini dile getirdi.

Türkiye'ye,  gerek iç, gerekse dış dinamiklerin, sağlık alanında, ilaç sektöründe yatırımların devam ettiğini ifade eden Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Toplumsal olarak sağlıklı olabilmek adına sokağa çıkmamız lazım. Bunu yakmak, yıkmak birilerini rahatsız etmek için değil sağlıklı bir toplum, birlikte sevgi dalgalarını, harelerini genişleten kucaklamak, 75 milyonun ruh sağlığını güçlendirmek adına annelerimiz, babalarımız, aileler, haftada 2, 3 gün yarım saatini ayırmalı. Sağlıklı toplum, birey, millet olabilme adına yürüyüşlerle, sportif hareketlerle sokağı daha çok zenginleştirecek adımı sokağa yansıtmalıyız.15 yaşın altındaki çocuklarımızın 3'te 1'i, yüzde 31'i obez grubuna girdi. Bizim 3 çocuğumuzdan birisi obez grubuna girdiyse, ellerinde bilgisayar da değil, yakaladığı telefonla hemen odaya, yakaladığı bir köşeye kayboluyorsa buna anneler, babalar, yöneticiler olarak onların cazibesini çekecek çözümler üretmemiz, bunlara öncülük yapmamız lazım."

Müezzinoğlu, sosyal kaynaşmayı sevgiyi, birlikteliği artıracak etkinliklerin çoğaltılması gerektiğini, insanın sağlığının önemli olduğunu, ancak sağlıklı bir toplum ve bireyin daha önemli olduğunu söyledi.

Bakan Müezzinoğlu, Türkiye'nin son yıllarda sağlık, ilaç ve tıbbi ekipmanlar konusunda iç ve dış yatırımcıların dikkatini çektiğini anlattı.

Açılışa gelirken eli boş gelmediklerini kaydeden Müezzinoğlu, İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu yetkililerinin "kurum işletme ve üretim belgesi" ile ruhsatları getirdiğini belirtti.

İlgili evrakları şirket yöneticilerine takdim eden Müezzinoğlu, ilaç üretim tesisisinin açılış kurdelasını kesti. Açılış etkinliğine Beylükdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun da katıldı.

 

 

29/09/2013

Bu haber 8771 kişi tarafından okundu.

Okuyucu Yorumları
Haber Gönderin

LiberalGazete.com basın özgürlüğünün yaygınlaşması, var olan tüm düşüncelerin siyasi temsilcilerini kamuoyuna taşımayı amaç edinmiştir.

liberalgazete.com'un ticari bir faaliyeti yoktur.

  • bilgi@liberalgazete.com

KÜNYE

Yazar Olmak İstiyorum
Yazar Girişi
Üye Girişi
Üye Ol

E-Bülten Kayıt

Haberlerden anında haberdar olun!


Copyright © 2020 www.liberalgazete.com | Tüm hakları saklıdır.