Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Orta Doğu ziyaretleri kapsamında İsrail ziyaretinden sonra Filistin’e geçti.
Trump’ın Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile yaptığı görüşmenin ardından Beytüllahim’de yapılan ortak basın toplantısında her iki lider de barış müzakerelerine geri dönüş mesajları verdiler.
Trump, Ben İsrail ve Filistin arasında bir barış anlaşmasına varmak için gayret etmeyi vaat ediyorum. İsrail ve Filistin'in bu hedefe ulaşmaları için elimden gelen her şeyi yapma niyetindeyim. Cumhurbaşkanı Abbas da Başbakan Netenyahu da aynı şekilde iyi niyetle bu amaca ulaşmak için çalışma sözü verdiler.
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da kalıcı barış istediklerini söyledi ve iki devletli çözümden yana olduklarının altını çizdi. Abbas Filistinli ve İsrailli çocuklar ancak bu şekilde barış içerisinde yaşayabilirler dedi.
Trump’ın Orta Doğu ziyaretleri kapsamındaki bir sonraki durağı ise yeniden Kudüs olacak.
23/05/2017
Bu haber 12477 kişi tarafından okundu.
Haber Gönderin
LiberalGazete.com basın özgürlüğünün yaygınlaşması, var olan tüm düşüncelerin siyasi temsilcilerini kamuoyuna taşımayı amaç edinmiştir.
liberalgazete.com'un ticari bir faaliyeti yoktur.
Sponsor: DAS POWER Jeneratör
Haberlerden anında haberdar olun!