Kurallara Uyulmalı, Uzmanların Uyarıları Dikkate Alınmalı
Kurallara Uyulmalı, Uzmanların Uyarıları Dikkate Alınmalı

İYİ Parti Grup Başkanvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, dünyanın küresel bir sorunla mücadele ettiğini belirterek, kurallara uyulduğu, uzmanların uyarıları dikkate alındığı sürece koronavirüs salgınının daha az hasarla atlatılacağını ifade etti.

Türk milletinin bu virüs kadar tehlikeli "anlayış enfeksiyonuyla" da karşı karşıya olduğunu savunan İYİ Parti Grup Başkanvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu, salgının boy gösterdiği ülkelerde insanların gözü, kulağının ülkeyi yönetenlerde olduğunu söyledi.

"Dünyanın birçok ülkesinde, iktidarlar vatandaşlarına rahat olmalarını salık verip devlet olarak arkanızdayız derken, önceki gece duyduğumuz sözler bizlerde büyük bir hayal kırıklığı ve hüzne yol açtı." diyen Dervişoğlu, Türk milletinin, devletinin dar gününde çift başlı kartal olduğunu, her türlü çileyi göze aldığını, kızılcık şerbeti içtiğini vurguladı.

İYİ Parti'li Dervişoğlu, milletin dar günde aynı hassasiyeti devletinden de beklediğini aktardı. Dervişoğlu, bütün ülkeler vatandaşına destek olmak, maddi destek vermek için hesap numarası isterken Türkiye Cumhuriyeti'nin, vatandaşına para yatırsın diye iban numarası veren devlet konumuna getirildiğini savundu.

Milletin bugünleri unutmayacağını iddia eden Müsavat Dervişoğlu, "Mesele dayanışma ruhuysa bu yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarıyla rekabet ile değil, iş birliğiyle yapılır. Devleti yönetenler buna katkı sağlar ve iktidar olarak ne yapacaklarını ifade eder. Nitekim millet ittifakının belediyeleri bu konuda önemli bir adım attı. Vatandaşlarımıza çağrı yaparak, bu sıkıntılı günlerde dara düşen kardeşlerimize yardım eli uzatmak için harekete geçtiler. İçişleri Bakanlığı marifetiyle, Büyükşehir Belediyelerimizin yardım hesaplarına bloke koyuldu." dedi.

İYİ Parti olarak ilk günden itibaren bu zor günlerde devletin atacağı her olumlu adımın destekçisi, milleti dara düşürebilecek her adımın da karşısında olacaklarını ilan ettiklerini anlatan Dervişoğlu, bunun gereğini yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini söyledi.

01.04.2020

Bu haber 2975 kişi tarafından okundu.

Okuyucu Yorumları
Haber Gönderin

LiberalGazete.com basın özgürlüğünün yaygınlaşması, var olan tüm düşüncelerin siyasi temsilcilerini kamuoyuna taşımayı amaç edinmiştir.

liberalgazete.com'un ticari bir faaliyeti yoktur.

  • bilgi@liberalgazete.com

KÜNYE

Yazar Olmak İstiyorum
Yazar Girişi
Üye Girişi
Üye Ol

E-Bülten Kayıt

Haberlerden anında haberdar olun!


Copyright © 2020 www.liberalgazete.com | Tüm hakları saklıdır.